ECON -Economy, ecology, construction
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαραθώνια συνεδρίαση ουσίας στο ΔΣ Αλεξανδρούπολης - Αντιδράσεις για την απουσία ενεργειακών έργων στο τεχνικό σχέδιο

20-11-2019

Κατά πλειοψηφία και μετά από αρκετές αντιπροτάσεις και ενστάσεις της αντιπολίτευσης, πάντως μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, συζητήθηκε και ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2020, το πρώτο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κυριάκου Αραμπατζή.

Η μαραθώνια συνεδρίαση, στην οποία κυριάρχησαν κυρίως 3 θέματα, ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 15/11 και ολοκληρώθηκε κοντά στα μεσάνυχτα. Πέρα από το τεχνικό πρόγραμμα, και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο των δικαστηρίων και του ταχυδρομείου, το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει και για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το νέο έτος. Από αυτή τη διαδικασία αποχώρησε η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, καθώς η πρόταση του τέως Δημάρχου για αναβολή συζήτησης του σημαντικού αυτού θέματος, λόγω της περασμένης ώρας, δεν έγινε δεκτή.

Έργα που ξεχωρίζουν

Το συνολικό κόστος του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το 2020 ανέρχεται σε 103.428.038 ευρώ. Περιλαμβάνει 85 έργα και 10 πολεοδομικές μελέτες.  Από τα έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ξεχωρίζουν :

  • -Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – 27 εκ
  • -Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ‘Γιώργος Παυλίδης’ – 10 εκ
  • -Αξιοποίηση τμήματος του γεωθερμικού πεδίου του Αρίστηνου, κατασκευή θερμικού σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης, αγροτικών θερμοκηπίων, εγκαταστάσεων και κτιρίων – 4,5 εκ
  • -Κατασκευή μουσικού σχολείου στο ΟΤ 460Β – 5 εκ (χρηματοδότηση προς διερεύνηση)
  • -Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης – 3 εκ
  • -Συντήρηση καταστρωμάτων και υποδομών δημοτικών οδών – 12 εκ (ΣΑΤΑ)
  • -Ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ στο  λιμάνι – 4,5 εκ
  • -Κατασκευή ΧΥΤΥ 1,2 εκ
  • -Κατασκευή κτιρίων γυμνασίου και λυκείου στο ΚΕΓΕ – 1,2 εκ
  • -Κατασκευή αρδευτικού δικτύου Πετάλου – 8,7 εκ (χρηματοδότηση προς διερεύνηση)
  • -Κατασκευή σφαγείου Φερών – 2,8 εκ (δάνειο)
Αντιπροτάσεις και προβληματισμοί

Τις παρατηρήσεις του επί του τεχνικού προγράμματος διατύπωσε ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Κουκουράβας. Μεταξύ άλλων, πρότεινε να συμπεριληφθούν έργα όπως η κατασκευή ημικόμβου στην περιοχή των Δικέλλων, η κάλυψη του ρέματος Βανικιώτη πίσω από το μουσικό γυμνάσιο, η κατασκευή σχολείων εντός του πάρκου Αλτιναλμάζη, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, αλλά και η αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ -από το οποίο θα δίνονται και κονδύλια για υποδομές- για οδικά έργα, όπως ο δρόμος Αλεξανδρούπολης-Παλαγίας.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού, επίσης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη&Πολίτες» Γιάννης Βαταμίδης εστίασε σε αθλητικά έργα. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για πολλά έργα που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα στον τομέα αυτό, για τα οποία, η χρηματοδότηση είναι υπό διερεύνηση. Αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να κατασκευάσει προθερμαντήριο στο χώρο του beach volley, κάτι που, όπως είπε, θα περιορίσει σημαντικά την αίσθηση του ανοικτού ορίζοντα στην περιοχή, μετά και την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου. Ακόμη, για το έργο των νέων γηπέδων τένις δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, σημείωσε πως αυτά θα πρέπει να γίνουν στο παλιό κολυμβητήριο, ώστε το σύμπλεγμα γηπέδων που θα δημιουργηθεί να δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες, σύμφωνα με τους όρους που υπάρχουν διεθνώς. Ο αντιδήμαρχος κ. Αραμπατζής σημείωσε πως για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να υπάρχουν 7 γήπεδα στην περιοχή, όχι 6, κάτι που είναι ανέφικτο.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκότσης τόνισε την αναγκαιότητα μελέτης για το έργο της εισόδου-εξόδου Πυλαίας. Αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία του έργου της αποκατάστασης του Οθωμανικού χαμάμ, πρότεινε το έργο της κατασκευής γηπέδου τένις και 5×5, αλλά και τη δημιουργία πεζοδρομίων στην οδό Έβρου.

Νέα κόντρα μεταξύ πρώην και νυν Αντιδημάρχων ενέργειας και φυσικών πόρων προέκυψε, με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάννη Φαλέκα, ο οποίος, όπως είπε, αρκετά έργα που είχαν δρομολογηθεί την προηγούμενη περίοδο δεν περιλαμβάνονται στο  τεχνικό πρόγραμμα, ευχόμενος να ήταν ένα σφάλμα εκ παραδρομής, όπως είπε. Για παράδειγμα, απουσιάζει το έργο της Τηλεθέρμανσης Φερών, Γεμιστής, Πέπλου, Βρυσούλας, Αρδανίου, Κήπων, Καβησού, με αξιοποίηση της απορριπτόμενης θερμικής ενέργειας του σταθμού συμπίεσης του αγωγού TAP,  η Γεωθερμική Τηλεθέρμανση για οικιακή χρήση των οικισμών της δημοτικής ενότητας Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Αρίστηνο, Άνθεια, Δωρικό,  Αετοχώρι, Λουτρά και’ Αγνάντια, η Δημοτική Μονάδα παραγωγής pellets με χρήση γεωθερμικής ενέργειας και αντικατάσταση στους λέβητες πετρελαίου για πολλά Δημοτικά και Σχολικά κτήρια, κ.ά.

Αργότερα, η αντιδήμαρχος Ελένη Ιντζεπελίδου απάντησε στον κ. Φαλέκα λέγοντας πως οι μελέτες που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για πολλά πράγματα, είναι ακόμη σε εμβρυικό στάδιο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου, ο οποίος στο τέλος εξέφρασε την ελπίδα να μη χαθούν τα έργα, για να του απαντήσει η κα Ιντζεπελίδου πως δεν θα χαθεί τίποτα, αλλά κι ότι «εσείς φροντίσατε να μην μας παραδώσετε τίποτα απολύτως».

Ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης τόνισε το ρόλο των προέδρων και των τοπικών συμβουλίων που, όπως είπε, με τους προηγούμενους «υπήρχαν μόνο στα χαρτιά», ζητώντας από τη νέα δημοτική αρχή να τους κάνει σταθερούς της συνεργάτες, καθώς εκείνοι γνωρίζουν τα προβλήματα καλύτερα από τον καθένα. Μίλησε για την ανάγκη διεκδίκησης έκτασης στο λιμάνι για κατασκευή πολυεπίπεδου πάρκινγκ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής του νέου περιφερειακού δρόμου και σημείωσε πως είναι απαραίτητο να τεθεί ως βασικός στόχος η κατασκευή νέας ιχθυαγοράς στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαία επανεκκίνηση των υποδομών στα ιαματικά λουτρά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και τη φροντίδα του δήμου σε ό,τι αφορά στο Δέλτα του Έβρου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» Βαγγέλης Μυτιληνός, κατά το αρχικό του σχόλιο, εκτίμησε πως με αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους δημότες «δεν τα ακουμπάμε καν». Πρότεινε λύσεις για την έλλειψη πάρκινγκ στην πόλη, τόσο δίπλα στον σταθμό του ΟΣΕ, όσο και στο λιμάνι, η εφαρμογή των οποίων θα λύσουν το πρόβλημα για πολλά χρόνια. Ακόμη, σχολίασε το νέο νηπιαγωγείο που κατασκευάζεται στην αυλή του 1ου δημοτικού σχολείου, ένα ‘κουτί’ όπως το χαρακτήρισε, για το οποίο διαμαρτύρονται οι κάτοικοι πως δεν ταιριάζει αισθητικά δίπλα από το νεοκλασικό. Ακόμη, μίλησε για την ανάγκη πρόνοιας για τα άτομα με αναπηρία, με διευκόλυνση της προσβασιμότητάς τους και με δημιουργία wc για ΑμεΑ σε διάφορα καίρια σημεία.

Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκη Δραμανίδου, σημείωσε πως οι λαϊκές ανάγκες δεν καλύπτονται από το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, από το οποίο  απουσιάζουν βασικά έργα, όπως αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά. Αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία σχεδιασμού για τη δημιουργία κέντρου ημέρας ΑμεΑ, στην παντελή έλλειψη υποδομών για ελεύθερο, δωρεάν δηλαδή, μαζικό αθλητισμό, ενώ υπογράμμισε και την περιπέτεια του έργου για το αρδευτικό του Πετάλου. Τέλος, στηλίτευσε τη διαρκή μείωση των πόρων από το κράτος προς τους ΟΤΑ, που οδηγούν σε δάνεια, ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεις που στο τέλος μεταφέρουν όλα τα βάρη στους ίδιους τους δημότες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για μία νέα πορεία» Δημήτρης Λαζόπουλος πρότεινε να γίνει την επόμενη χρονιά μία προσπάθεια από όλες τις παρατάξεις για κατάθεση ενός τεχνικού προγράμματος που θα αποτελεί ενιαία πρόταση (κάτι που στη συνέχεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Λαμπάκη,  ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορεί να καταργήσουμε τη δημοκρατία και πως η κάθε παράταξη έχει το στίγμα και το πρόγραμμά της).  Ο κ. Λαζόπουλος έκανε λόγο για μία έκθεση ιδεών, κατηγορώντας τους προηγούμενους ότι δεν είχαν στρατηγική και ότι με το πρόγραμμα αυτό «συνεχίζονται οι ασθένειες του παρελθόντος». Μίλησε για διάσπαρτες αθλητικές εγκαταστάσεις και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικού σχεδιασμού σε βάθος χρόνου για τον Δήμο, που θα υλοποιείται από όλες τις δημοτικές αρχές.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης είπε πως το τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής είναι το πρόγραμμα της παράταξής του, προειδοποιώντας πως για αυτό το λόγο και αναλαμβάνουν προσωπικά την ευθύνη υλοποίησής του ή όχι, όπερ σημαίνει πως η παρουσία του ιδίου και των δημοτικών του συμβούλων θα είναι διαρκής και έντονη. Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως η δημοτική αρχή, εδώ και 2,5 μήνες, κρύβεται και δεν ενημερώνει κανέναν για τίποτα. «Από διάφορα παράκεντρα μαθαίνουμε κάποια πράγματα κι αυτό είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τη νέα δημοτική αρχή να μην κρύβεται. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όποιο έργο έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα με τη χρηματοδότησή του «υπό διερεύνηση» δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ, καταθέτοντας μία σειρά προτάσεων για έργα που θα πρέπει  να συμπεριληφθούν στη λίστα. Κλείνοντας, σημείωσε πως θα υπερψηφίσει, πέρα από ένα σημείο, το τεχνικό πρόγραμμα, εφόσον γινόταν, εκείνη την στιγμή, δεκτές οι προτάσεις της παράταξής του. Απαντώντας, ο κ. Αραμπατζής, σημείωσε πως θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις που ακούστηκαν και αναλόγως θα ενταχθούν ή όχι σε δεύτερο χρόνο. Αυτή η απάντηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Λαμπάκη, ο οποίος είπε πως εφόσον δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για άμεση προσθήκη των προτεινόμενων έργων, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει κανένα κόστος, η παράταξη «Πόλη& πολίτες» καταψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα, εκτός από τα συνεχιζόμενα έργα.

Πάντως, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως έγινε μία γόνιμη συζήτηση, ευχαριστώντας τους συμβούλους για τις χρήσιμες προτάσεις, ζητώντας να κατατεθούν αυτές και γραπτώς.

Μία τροποποίηση, πολλές αντιδράσεις

Αρκετή ώρα κράτησε η συζήτηση του θέματος που αφορούσε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ 117, που περιλαμβάνει τμήμα του πάρκου Ανεξαρτησίας, καθώς και τα κτίρια των δικαστηρίων, του ταχυδρομείου, του παιδικού σταθμού, της πρώην ΤΥΔΚ. Τα κτίρια αυτά είναι μέχρι τώρα χαρακτηρισμένα ως «κοινόχρηστος χώρος-πλατεία» και με την τροποποίηση θα χαρακτηριστούν ως «πολεοδομικό κέντρο», εκτός από το δικαστικό μέγαρο, το οποίο θα χαρακτηρίζεται ως «διοίκηση-πολιτισμός».

Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Διονύσης Μαστορόπουλος σημείωσε πως με την απόφαση αυτή, ο Δήμος «νοικοκυρεύει» την κατάσταση στο συγκεκριμένο ΟΤ, κάτι που άλλωστε, όπως είπε, προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του 1999 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα νομιμότητας για την εφαρμογή της τροποποίησης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία σειρά επίμονων ερωτήσεων από τον κ. Λαμπάκη προς τον κ. Μαστορόπουλο. Ο τέως Δήμαρχος εξέφρασε την απορία, εφόσον δεν υπάρχει αίτημα για τροποποίηση από κανέναν φορέα που έχει σχέση με τα κτίρια αυτά, για ποιον λόγο να γίνει, ενόψει και του νέου ΓΠΣ. Ο ίδιος άφησε σαφή υπονοούμενα, τόσο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, όσο και για τον κίνδυνο να δοθούν βορά στο ΤΑΙΠΕΔ, ή το Υπερταμείο, που έτσι κι αλλιώς είχε συμπεριλάβει δημόσια κτίρια στη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις, όπως παρατήρησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κα Δραμανίδου, σημειώνοντας πως ενόψει νέου ΓΠΣ και με τον κίνδυνο του ΤΑΙΠΕΔ να ελλοχεύει, θα ήταν καλό να μην βιαστεί ο δήμος, λέγοντας πως η περιοχή, έχει υψηλότατο συντελεστή δόμησης, γεγονός που δημιουργεί κι άλλες σκέψεις.

Ο κ. Παύλος Μιχαηλίδης εξέφρασε προβληματισμό για το αν αυτή η αλλαγή θα στερήσει το δικαίωμα κατασκευής, στο μέλλον, υπόγειου χώρου στάθμευσης στο πάρκο. Η απάντηση ήταν αρνητική από την πολεοδομία. Πρότεινε ακόμη ότι το κτίριο της ΤΥΔΚ θα ήταν μία καλή λύση για στέγαση των προσκόπων.

Στη συνέχεια διατυπώθηκαν διάφορες ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον κ. Μαστορόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε πως  με το ισχύον καθεστώς, τα κτίρια αυτά παίρνουν υπόσταση, μπορούν ακόμη και στο ΕΣΠΑ να ενταχθούν για κάποιες εργασίες π.χ., ενώ μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν ούτε ένα καρφί να βάλουν, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πάντως πως ο ίδιος δεν μπορεί να πει αν και πότε μπορεί κάποιο κτίριο να κατεδαφιστεί και να κτιστεί κάτι άλλο στη θέση του, αφού τα συγκεκριμένα κτίρια δεν ανήκουν στο Δήμο. Απαντώντας στην ερώτηση του αντιδημάρχου κ. Αραμπατζή, για το εάν υπάρχει έστω υπόνοια ότι μπορεί να θιγούν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, είπε «ούτε κατά το ελάχιστο», σημειώνοντας πως γι’ αυτό άλλωστε δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να βάλει την υπογραφή του στην εν λόγω τροποποίηση.

Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε προβληματισμό για τα συμφέροντα που πολιορκούν την Κτηματική Υπηρεσία, κάνοντας λόγο για πιθανή παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ο Δήμος και μιλώντας για ενδείξεις «πλοκής» της δημοτικής αρχής στην υπόθεση.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης σημείωσε πως «δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνουν στην περιοχή πολυκατοικίες», μιλώντας για ένα γενικότερο σχέδιο συνεργασίας με τους φορείς – ιδιοκτήτες των ακινήτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταλλαγές κτιρίων, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.  Πρότεινε, ωστόσο να αποσυρθεί το θέμα, αν υπάρχει έστω και η παραμικρή υποψία ότι μπορεί να θιγούν τα συμφέροντα της πόλης, από αυτή την τροποποίηση.

Τελικώς, στην ψηφοφορία 18 σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της τροποποίησης και 13 κατά.

Ανακοίνωση από «Πόλη & Πολίτες»

«Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Δυστυχώς στο πιο αποφασιστικό Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της Παρασκευής, ο νέος Δήμαρχος απέδειξε όχι μόνο πόσο άπειρος είναι, (αυτό ήταν άλλωστε δεδομένο και έως ένα σημείο συγχωρητέο) αλλά πόσο κακεντρεχής και ολίγιστος είναι, και τούτο διότι:

α) Δεν τοποθετήθηκε στο ελάχιστο, ενώ το θέμα τεχνικό πρόγραμμα και οικονομικός προϋπολογισμός καθορίζουν τον κάθε Δήμο για ολόκληρη χρονιά  ή  και σε βάθος τετραετίας.

β) Απαξίωσε όλες τις παρατάξεις, αφού ήταν σαν να μην υπήρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο αρνούμενος να προσθέσει στο τεχνικό πρόγραμμα,   έργα για τα οποία αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσουμε.

γ) Τα έργα αυτά δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του Δήμου ούτε ένα  ευρώ , αφού όλα ήταν από ευρωπαϊκά χρήματα ΕΣΠΑ.

δ) Ακύρωσε με την άρνηση του όλα τα έργα της Ενέργειας, πλην του γεωθερμικού των 6.500.000€,  το οποίο  όμως ολοκληρώσαμε εμείς αποκλειστικά.

ε) Δεν δέχθηκε την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του κόμβου των Δικέλλων, ενώ ολοκληρώσαμε την μελέτη πριν 6 μήνες και βρίσκεται προς έγκριση στην ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε .

στ) Αρνήθηκε την ένταξη ενός δημοτικού σχολείου και 3 νηπιαγωγείων στο τμήμα των 32 στρεμμάτων που κατοχυρώσαμε στο πάρκο Αλτιναμάζη, ως και 3 γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ και 8Χ8 ποδοσφαίρου στα 17 στρέμματα του πάρκου, ανατολικά.

ζ)Τέλος αρνήθηκε να συμπεριλάβει το έργο παραγωγής ΠΕΛΕΤ στη Τραϊανούπολη, που θα απάλλασσε τα δημοτικά σχολεία και τα δημοτικά κτίρια από το πετρέλαιο και θα εξοικονομούσε  1.000.000,00€ περίπου ετησίως στα ταμεία του Δήμου.

Κι’ όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα του προσφέραμε την συναίνεση μας, δηλώνοντας ότι δεν θα καταψηφίσουμε ούτε το τεχνικό  πρόγραμμα,  ούτε τον προϋπολογισμό, γιατί η βούληση μας είναι να προάγουμε το καλό του Δήμου μας.

Δυστυχώς ο νέος Δήμαρχος δείχνοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται την γενναία πολιτική συμπεριφορά μας και την επιθυμία μας να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία διοίκησης 9 ολόκληρων ετών, αρνήθηκε  όλα τα παραπάνω, οδηγώντας τον Δήμο Αλεξ/πολης σε περιπέτειες και γυρνώντας τον πίσω πολλά χρόνια,  αφού ακυρώνει αγώνα πολλών ετών.

Εμείς παρ’ όλα αυτά ψηφίσαμε όλα τα συνεχιζόμενα έργα μας, που ήταν το 95% του όλου νέου τεχνικού προγράμματος.

Τέλος και ενώ η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος  έπρεπε  να ολοκληρωθεί στις 8:30 μ.μ (με ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. για τον οικονομικό προϋπολογισμό) αυτή ολοκληρώθηκε την 11:00 μ.μ. και προ αυτού ζητήσαμε η συζήτηση για τον Οικονομικό Προϋπολογισμό να διακοπεί, ως ο νόμος όριζε για την Κυριακή, αφού τουλάχιστον άλλες 3 ώρες θα χρειαζόταν, πλην όμως ο νέος Δήμαρχος, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα του θέματος είτε γιατί θέλει να ξεμπερδεύει χωρίς να μιλάει κανείς στα δημοτικά συμβούλια,  όπως ο ίδιος άλλωστε,  αρνήθηκε την διακοπή. Ήταν αντιληπτό πλέον ότι το μόνο που έμενε ήταν να αποχωρήσουμε ως παράταξη και να μην πάρουμε μέρος σ’ αυτό το παιχνίδι, όπου μιλάει μόνο η αντιπολίτευση και ήταν βέβαια η διάρκεια άλλες τρείς ώρες δηλαδή θα τελειώναμε δύο ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν ενοχλεί ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι απελπιστικά αδύναμοι και μόνοι, ενοχλεί όμως το γεγονός ότι θέλουν να είναι μόνοι, βάζοντας τον πρώτο μέχρι τώρα Δήμο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, στην ολοκληρωτική αφάνεια».

Πηγή:energypress.gr

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή