ECON -Economy, ecology, construction
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο πράσινα οχήματα για κοινωφελή σκοπό παραλαμβάνει το Κ.Υ.Α.Δ.Α. του Δ. Αθηναίων στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020

10-01-2020

Στην εποχή των πράσινων μετακινήσεων και των εναλλακτικών καυσίμων περνά ο Δήμος Αθηναίων, καθώς σε ειδική τελετή που πρόκειται να λάβει χώρα το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, δύο «πράσινα» οχήματα θα τεθούν στη διάθεση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy TGI, που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, τα οποία θα παραχωρήσει στο Κ.Υ.Α.Δ.Α η Kosmocar, επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen στην Ελλάδα. Η παράδοση των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί παρουσία του κ. Γρηγόρη Λέων, προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α, με σκοπό την  εξυπηρέτηση των πολλαπλών αναγκών του Κέντρου, το οποίο έχει αποκλειστικό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση. Για τον ίδιο σκοπό, θα τοποθετηθεί στο προαύλιο χώρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. ένας φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων, δωρεά του Φυσικού Αερίου Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Η παραπάνω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020, της μεγάλης τριήμερης γιορτής για τις πράσινες πόλεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ηλεκτροκίνηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Το Eco-Fest 2020 θα επιχειρήσει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Στα πλαίσια αυτά, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά:

-        Ηλεκτρικά και φυσικού αερίου αυτοκίνητα με δυνατότητα test drive

-        Πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές πανεπιστημιακές ομάδες (ΑΠΘ, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΕΜΠ, Παν/μιο Δυτ. Αττικής)

-        Ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα με δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης εντός της Τεχνόπολης

-        Ταχυ-φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

-        Νέες τεχνολογίες ανακύκλωσης / επαναχρησιμοποίησης

-        Ενεργειακές υπηρεσίες για βιώσιμα κτίρια και οικιακή χρήση, εφαρμογές για έξυπνα σπίτια και οικιακά συστήματα ενεργειακής οικονομίας

-        Τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και καινοτόμα προϊόντα

Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες δράστηριότητες, όπως:

-        Eco-Basket Weekend Skill challenges - Tournament 3x3 - Exhibition Games με συμμετοχή αγαπημένων παικτών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με πολλά & πλούσια δώρα

-        Test-drive ηλεκτρικού οχήματος με τα νέα ηλεκτρικά και φυσικού αερίου οχήματα της Volkswagen, Audi και Skoda στην ειδικά διαμορφωμένη έκθεση

-        Εικονικό παιχνίδι τένις με το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με στόχο τη συγκέντρωση της παραγόμενης ενέργειας και έπαθλο το ηλεκτρικό ρεύμα δωρεάν για ένα ολόκληρο έτος

-        Ανταποδοτική ανακύκλωση: Ανακύκλωσε συσκευασίες και πάρε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό, για να κερδίσεις ένα ταξίδι στο Milwaukee και να δεις από κοντά το Γιάννη Αντετοκούνμπο! Τα κουπόνια που θα συγκεντρωθούν από τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα ενισχύσουν την Κιβωτό του Κόσμου.

-        «Ζωγραφήγηση» eco θεματικών με μουσική, μια μοναδική εμπειρία έμπνευσης για παιδιά σαν ζωντανός κινηματογράφος

-        Εκπαίδευση για τη σωστή και ασφαλή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών/ποδηλάτων σε σηματοδοτημένη διαδρομή

-        Δημιουργία εντυπωσιακού eco-graffiti σε καμβά 3,5*4,0m με θεματική «Η Πράσινη & Έξυπνη Πόλη του Αύριο»

Τέλος, η διοργάνωση θα έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα με τις παρακάτω δράσεις:

1.      Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης-Προαιρετική συνεισφορά για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου

2.      Ανταποδοτική Ανακύκλωση-Το σύνολο του αντίτιμου θα παρέχεται με μορφή κουπονιών για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου

3.      Καμπάνια με θέμα «Δώρισε το μπουφάν που δε χρειάζεσαι και ζέστανε μια ψυχή» Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους

To Eco-Fest 2020 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το Δήμο Αθηναίων και το Insider.gr. Μεγάλοι Χορηγοί στο Eco-Fest 2020 είναι η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και  η Kosmocar.

Πηγή:energypress.gr

Εγγραφή Είσοδος
Υπενθύμηση κωδικού
Εγγραφή Είσοδος
Θα σας αποσταλεί μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ενεργοποίηση της εγγραφής.
Εγγραφή Είσοδος
Έγγραφή